De FUE methode

FUE staat voor Follicular Unit Extraction. De extractie van folliculaire eenheden verwijst naar de uitname, tijdelijke opslag en implantatie van de folliculaire eenheden, ook grafts genoemd.

DSC_0081

De grafts bestaan uit één tot vier haren. Een ervaren arts kan met behulp van een hol naaldje of punch met elke prik een grafts wegnemen uit het donorgebied. Deze units worden na de tijdelijke opslag in een voedingsoplossing als dusdanig en zonder enige bewerking in het ontvangstgebied terug geplaatst. Het is overbodig om de grafts te bewerken, daar ze oorspronkelijk ook in natuurlijke bundeling groeien. Hierdoor is de kans op beschadiging of afsterving tijdens manipulatie minimaal. Deze methode is momenteel de meest geavanceerde methode voor haartransplantaties.

De FUT methode is de tegenpool van de door ons gebruikte FUE methode. Bij de FUT methode wordt een strook huid van 1 tot 3 cm breed uit het donorgebied weggesneden. De gapende wonde wordt met haakjes en/of hechtingen dichtgetrokken, met een erg zichtbaar litteken tot gevolg. Technici versnijden vervolgende de huidstrook tot implantbare grafts. De nadelen van deze methode zijn het herstel, het litteken op het achterhoofd en de veelvuldige manipulatie van de grafts met beschadiging tot gevolg.

Deze FUT methode wordt door ons beschouwd als barbaars en voorbijgestreefd en wordt dus nooit toegepast in onze kliniek.